Corona update: versoepelingen per 1 juli

Het kabinet heeft op 26 juni tijdens een persconferentie de voorgenomen versoepelingen per 1 juli bevestigd. Dat betekent dat nu ook sportkantines en binnensportaccommodaties open kunnen.

Dat is goed nieuws, want het betekent dat evenementen, competities en toernooien weer mogelijk zijn en toeschouwers weer welkom zijn.

Tennis voor iedereen dus, op en rond de baan. En met de opening van het clubhuis en terras brengen we de gezelligheid weer terug op het park.

Uiteraard blijft altijd de 1.5 meter regel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, dan houden we het virus onder controle.

Wat betekent dit voor het spelen van tennis, voor wedstrijden en evenementen op tennisverenigingen vanaf 1 juli?

Algemeen

  • Per 1 juli is zowel binnen als buiten tennis weer toegestaan voor alle leeftijdsgroepen. Als de geldende maatregelen worden gevolgd is toestemming van de gemeente voor buitensport niet nodig. Binnensport accommodaties, waaronder tenniscentra mogen hun deuren weer openen. Hiervoor dient een plan voor openstelling met de gemeente afgestemd te worden.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet. Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.
  • Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.
  • Voorafgaand en na afloop van het tennissen dienen spelers van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines, clubhuizen en terrassen die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Er geldt geen verplichte reservering of triage (vragen naar gezondheidsklachten) in het clubhuis als er minder dan 100 personen worden toegelaten.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.

Wedstrijden en toernooien

  • Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
  • Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (exclusief spelers/trainers op de baan). Binnen geldt een maximum aantal van 100 personen. Dit is exclusief spelers/trainers op de baan, kaderleden, officials, vrijwilligers en medewerkers.
  • Wanneer bij evenementen reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaatsen zijn toe te passen, dan is er geen maximale groepsgrootte. Toeschouwers dienen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Zie voor meer informatie het Algemeen Sportprotocol van NOC*NSF.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.