Training

Momenteel nog geen training mogelijk in Usquert

Kring Het Hogeland:

Er is op dit moment een (landelijk) lerarentekort. In september 2022 start er weer een opleiding Tennisleraar A in Groningen (omgeving stad). De voorspeeldag hiervoor staat gepland op 28 mei in Haren (TSH). Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via de volgende link: KNLTB Cursusboeker (centrecourt.nl)  Op de opleiding is plaats voor 8-12 deelnemers, laten we hopen dat we dat we het maximaal aantal spelers voor de regio kunnen opleiden.

Ken je een iemand, een lid/speler/familie/kennis/buurjongen (liefst niveau 6 of hoger, hele goede 7 kan eventueel ook) die graag tennisleraar wil worden, wijs deze dan op de mogelijkheid. Alle informatie over de A-opleiding vind je hier: A-opleiding tot tennisleraar | Leraren (centrecourt.nl)

Samenwerking training

Totdat er voor elke vereniging weer een leraar beschikbaar is zal onderlinge samenwerking een goed alternatief zijn om zoveel mogelijk spelers die lessen willen volgen ook lessen aan te kunnen bieden.

Leden van Baflo kunnen bijvoorbeeld in Warffum of Winsum lessen volgen (mits er voldoende beschikbare plekken/uren zijn). Als hierover onderling afspraken gemaakt kunnen worden is de enige impact voor een speler dat deze voor de lessen een dorp verder moet. Voordeel is vaak ook dat je lessen beter op leeftijd en niveau kunt indelen als je samenwerkt.

Samenwerking competitie

Voor competitie geldt dit ook: teams kun je beter op leeftijd en niveau indelen als je samenwerkt met meer verenigingen. Voor jeugdleden wordt géén extra bondsafdracht berekend om ook hier eventuele financiële drempels weg te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.