Pickleball clinic

23 maart Pickleball clinic

We nodigen iedereen uit op 23 maart a.s. voor een gratis Pickleball clinic , gegeven door Michiel Mulder, Pickleball trainer.
We beginnen om 10.30 uur met een kopje koffie en om 11.00 uur start de clinic.

Opgave hiervoor is wel noodzakelijk, aangezien we dit ook breed gaan communiceren binnen de gemeente het Hogeland, alsmede bij andere tennisverenigingen.

Meld je daarom voor 18 maart a.s. aan bij secretaris@tennisclubusquert.nl

We hopen op jouw komst!

Pickleball Het Hogeland

Wie, wat waar, wanneer Pickleball? Ja, je leest het goed. Deze nieuwe racketsport kun je binnenkort spelen op de tennisbanen van Usquert.

In 2024 start TC Usquert als eerste tennisclub in de provincie Groningen met deze populaire racketsport.

Onze leden kunnen alvast een balletje slaan op 21 januari in de sporthal van het Dorpshuis. Het belooft een spectaculaire avond te worden. Dus meld je snel aan.

Pickleball is voor iedereen!

Wist je dat we ook al een logo hebben? Heel speciaal en kunstzinnig ontworpen door Anne!

KNLTB damescompetitie dramatisch geëindigd

Het damesteam heeft helaas weinig of nagenoeg niet gespeeld in de KNLTB najaarscompetitie 2022 Dames Dubbel 1e klasse. Oorzaak was het feit dat een aantal met blessures kampten en het team geen invallers kon vinden.

Dit resulteerde erin dat enkele thuiswedstrijden slechts gespeeld konden worden door twee dames. De uitwedstrijden naar Hoogezand en Sappemeer zijn afgezegd. Dit heeft ons een boete opgeleverd van de KNLTB van 180 euro wegens het niet op komen dagen. Uiteraard hebben we hiertegen gereclameerd.

Daarmee is een einde gekomen aan een jarenlange traditie. Het ziet er niet naar uit dat we komend voorjaar een damesteam op de been kunnen krijgen, tenzij we nieuwe leden aan kunnen trekken. Of eventueel een soort ‘fusie’ aangaan met een andere tennisclub uit onze gemeente.

Het inschrijven van teams voor de KNLTB voorjaarscompetitie 2023 -junioren en senioren- is mogelijk van 2 tot en met 15 januari 2023.

Heb je belangstelling? Laat het weten!

Jeanet Woldring, VCL

KNLTB najaarscompetitie van start

In de derde week van september is de KNLTB najaarscompetitie weer van start gegaan. Er worden dit seizoen 5 wedstrijden gespeeld in september en oktober. TC Usquert doet mee aan de Dames Dubbel Donderdag Ochtend – 1e klasse – Afdeling 6.

Het team bestaat uit Anne, Roelien, Hanneke, Madeleine en Jeanet. Helaas hebben we nogal te kampen met blessures. Anne en Madeleine hebben respectievelijk rugpijn en tennisarm, terwijl Roelien op de eerste wedstrijddag verhinderd was. We konden geen invallers vinden, zodat Hanneke en Jeanet op de eerste wedstrijddag tegen Haren slechts 1 damesdubbel konden spelen. We verloren deze wedstrijd met 2-6 en 1-6. Dankzij 3 walkovers werd de stand dus 0-4 voor Haren. Hopelijk kunnen we de rest van de competitie met vier dames de baan op!

Wedstrijdprogramma

Het wedstrijdprogramma staat vermeld onder Competitie.

Damesteam goed bezig

De dames van TC Usquert zijn voortvarend bezig met de KNLTB voorjaarscompetitie 2022. Het team bestaande uit Anne, Roelien, Hanneke, Madeleine, Karen en Jeanet weten zich goed staande te houden in de 1e klasse, ondanks alle ziekte en blessures. Met nog één wedstrijd te gaan, zit er zelfs nog een kampioenschap in. Tot dusver twee wedstrijden gelijkspel en drie wedstrijden met 4-0 gewonnen.

Afscheid Karen Hansems

Helaas moe(s)ten we het de laatste twee wedstrijden zonder Karen doen, vanwege haar benoeming tot wethouder in de gemeente Het Hogeland. We hebben Karen op haar laatst gespeelde wedstrijd op 28 april een bloemetje aangeboden en wensen haar ook via deze weg heel veel succes! We zullen Karens spel, gezelligheid en heerlijke taarten missen, mede door het feit dat we geen invallers hebben.

Van links naar rechts: Jeanet, Karen, Anne, Roelien, Hanneke (Madeleine ontbreekt)

Laatste wedstrijd 19 mei thuis

Onze laatste wedstrijd spelen we op donderdag 19 mei in Usquert tegen Schonfeldpark 1 uit Winschoten. We starten om 9.30 uur en publiek is van harte welkom. Het betekent overigens niet dat de competitie dan ten einde en beslist is, want de laatste competitiedag is op 2 juni waarop onze geduchte concurrenten Nohn (Sappemeer) en Wijchelsheim (Schildwolde) de strijd tegen elkaar aangaan. Wint Nohn de beide laatste wedstrijden met 4-0, dan zijn zij kampioen en mogen volgend jaar uitkomen in de hoofdklasse!

Stand 12-5-2022

Groot onderhoud tennisbanen

Groot onderhoud 11 april 2022

Op maandag 11 april heeft fa Ton de Rooij uit Zoetermeer op onze banen groot onderhoud gepleegd. Met hun reinigingsmethode wordt met een grote kracht het vuil uit de poriën gespoten. Alle poriën in het oppervlak worden meerdere malen van alle kanten geraakt. Dit heeft een uitstekende dieptereiniging tot gevolg.

Afgelopen weekend heeft onze penningmeester Pieter Klaas Westerhuis daarvoor watervaten klaargezet die met 5000 liter water gevuld zijn door Roelf Jan Wiersema. Zodoende was er op maandag voldoende water om de banen te reinigen.

Het resultaat mag er zijn, de banen liggen er weer picobello bij!

groot onderhoud

Damesteam kampioen

De officiële speeldagen van de KNLTB Competitie 2021 zitten erop. Ruim 26.000 tennisteams en bijna 1400 padelteams hebben de afgelopen weken genoten van het spelen van wedstrijden. Zo ook het damesteam bestaande uit Anne, Roelien, Karen, Hanneke, Madeleine en Jeanet. Zij hebben vandaag (inhaaldag) tegen de dames van Bedum gespeeld en met 4-0 gewonnen. Ook in alle voorgaande wedstrijden werd de winst opgestreken. Daarmee zijn zij wederom kampioen geworden in de tweede klasse.

In de komende weken staan nog wat landelijke inhaaldagen gepland en zijn veel verenigingen achter de schermen alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de Voorjaarscompetitie 2022, waarvoor we teams in de 1e week van januari kunnen inschrijven. Lijkt het je leuk om mee te doen? Geef je dan als team op.

Het zou leuk zijn als er ook weer es een gemengd zaterdagteam en/of een jeugdteam zou uitkomen voor TC Usquert! Heb je net eentje tekort? Informeer dan eens bij de tennisverenigingen in de buurt. Zo is het damesteam ook gecompleteerd met Madeleine van de GLTB. Zij is zo enthousiast over onze club, dat ze ook volgend jaar weer met ons meedoet!

Dus schroom niet, trek de stoute (tennis)schoenen aan en geef je voor 1 januari op!

Jeanet, VCL

Coronaregels per 6-11-2021

Op dinsdag 2 november 2021 was er weer een persconferentie, waarin Mark Rutte en Hugo de Jonge vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus.

Wat is er veranderd t.a.v. sport?

Naast het tonen van je coronatoegangsbewijs en identiteitskaart in de kantine, is dat vanaf 6 november ook verplicht:

  • in de sportschool
  • bij sportlessen, zoals voetbal, zwemmen, tennis
  • op sportvelden

Dit geldt voor sporters en publiek. Van 18 jaar en ouder.

Toch geen coronapas voor buitensport, wel binnen en op terras vanaf 18 jaar
De Tweede Kamer en het kabinet hebben geluisterd naar de bezwaren van de amateursport. Het plan om de coronapas in te voeren in de amateursport is aangepast.

Sporters en publiek bij buitensporten hoeven toch geen coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien. Echter, als zij de sportkantine of het clubhuis in gaan, of op het terras plaatsnemen, is een CTB wel nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder vanaf zaterdag 6 november.

Dat geldt ook voor alle activiteiten op binnensportlocaties, zoals tennis- en padelcentra.

Corona Update: coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. In november bekijkt het kabinet de situatie opnieuw en bepaalt dan welke maatregelen nog nodig zijn.

• Voor gasten die binnen in het clubhuis of de sportkantine zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is een coronatoegangsbewijs nodig. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt.
• Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.

Goede start Competitie

Het damesteam is goed gestart: een 4-0 overwinning op Mentheda. Het team uit Usquert dat versterkt is met een nieuw lid Madeleine van der Raad, versloeg de Middelstummers dames zonder al teveel moeite. Wel stond de eerste partij gelijk met 5-1 achter. Maar Madeleine en Jeanet, die voor de 1e keer samenspeelden, wisten de eerste set met 7-5 naar zich toe te trekken. De tweede set werd gewonnen met 6-0. Hanneke en Anne wonnen met 6-3 en 6-4. De tweede partij werd gespeeld door Hanneke en Madeleine: 6-4 en 6-1. De laatste wedstrijd speelden Karen en Anne. Zij zorgden voor een even vreemde uitslag als de 1e partij: 7-5 en 6-0.

De tweede wedstrijd is niet gespeeld omdat de Woldmeppers zich terugtrokken. Op donderdag 30 september spelen we onze tweede wedstrijd tegen Odivia te Eenrum.

Update 1-10-2021: Usquert heeft met 3-1 gewonnen van Odivia.