Training

Hoewel de wintertraining nog loopt, zijn wij al weer bezig met zomertraining van 2018.

In goed overleg met Tennisschool Smashing hebben wij deze samenwerking beëindigd en zijn we overgestapt naar tennisschool  AASports, olv Frenk Abrahams.

Frenk werd 61 jaar geleden op Curaçao geboren en kwam op z’n 6e naar Nederland, waar hij uiteindelijk in Groningen tennisleraar werd. Op dit moment is hij voor 3 maanden terug in zijn geboorteland op uitnodiging van de ITF (Internationale Tennisfederatie) en de TFC (Tennisfederatie Curaçao) om binnen een paar maanden de jeugd op het eiland enthousiast te maken voor de tennissport.

We hopen dat tennisschool AASports de jeugd in Usquert uiteindelijk ook massaal naar de baan weet te trekken.

AASports verzorgt ook de trainingen in Warffum en vanaf volgend seizoen ook in Uithuizen, wij zullen ook nauwer met beide verenigingen gaan samenwerken.

De lessen in Warffum, en vanaf volgend seizoen ook in Usquert en Uithuizen zullen verzorgd worden door Willem Kloos, in onderstaand berichtje stelt hij zichzelf voor:

Als nieuwe tennisleraar bij jullie vereniging wil ik mij even voorstellen:

Mijn naam is dus Willem Kloos en heb de mooie leeftijd van 64 jaar.  Ben woonachtig in Bedum en werkzaam bij AA Sports. Ik ben een paar jaar geleden met de PRE VUT gegaan, na 39 jaar actief te zijn geweest in de financiële wereld als manager en financieel adviseur bij een grote bankinstelling.
Een drukke en leuke periode, waarin echter veel te weinig tijd was voor mijn passie tennis. Thans heb ik echter alle tijd en het is dan ook heel plezierig om met tennis bij verenigingen aan de slag te kunnen zijn.
Zelf heb ik jaren competitie en toernooien gespeeld op allerlei niveaus.   Maar tegenwoordig gaat al mijn tijd zitten in het lesgeven en begeleiden van spelers en speelsters. Ik volg regelmatig trainingen en curcussen via de KNLTB om mij verder te blijven ontwikkelen. Een paar voorbeelden; Competitietrainingen, Visie op techniek, Verdieping dubbelspel, Tenniskids 1 en 2, Maximum Performance, Mental Battle Plan etc: .   Ik heb gemerkt dat je door herhaling van oefeningen en gerichter trainen zelf steeds beter kunt worden in je eigen spel en in het geven van lessen.

Het overbrengen van kennis op een leerling van alle niveaus gaat dan ook veel makkelijker.
Voor tennisschool AASports verzorg ik naast LTC Bedum de trainingen bij Kloosterburen, Stedum en Warffum. Ben 5 dagen in de week op de banen te vinden. Daarnaast neem ik regelmatig de lessen over van de andere clubtrainer.

Voor LTC Bedum en Stedum heb ik afgelopen jaar verschillende clinic’s georganiseerd en gegeven. Ook het schooltennis staat regelmatig op het progamma. De laatste was afgelopen zomer in Warffum.

Tevens ben ik wedstrijdleider van het Peter Russchen Open welk toernooi elk jaar halverwege maart in Bedum wordt gehouden en de clubkampioenschappen van LTC Bedum.

Daarnaast ben ik jeugdcoördinator geweest bij LTC Bedum en was contact persoon voor de ouders en KNLTB. LTC Bedum is nu KNLTB jeugdproof en de kinderen doen mee in de worldtour en de groene competitie. Door de drukke werkzaamheden als trainer en het steeds beter zelfstandig functioneren van de jeugdcommissie vervul ik deze functie niet meer.

Uit bovenstaande blijkt wel dat tennis  mijn grote hobby is.   Ik word ook enorm enthousiast van volwassenen en kinderen die gemotiveerd zijn om wat te leren en veel willen tennissen. Zelf ben ik ook erg leergierig. Deze eigenschappen zijn volgens mij uitstekend te combineren in het geven van lessen en ik hoop mijn passie en kennis nog vele jaren over te kunnen dragen op de mensen die ik les  geef.

Ik ben dus veel op de tennisparken te vinden en heb een ruim netwerk opgebouwd. Ik ben makkelijker benaderbaar en zeer flexibel.

Daarnaast sta ik altijd open voor vragen en opmerkingen om het een ieder zoveel mogelijk naar de zin te maken, dus speek mij aan op de baan of bel/mail mij gewoon even

Rest mij nog iedereen de komende tijd veel tennisplezier te wensen en ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten, les te gaan geven en de vereniging daar te ondersteunen waar ik dat kan.

Met vriendelijke groeten,

Willem Kloos

Mobiel; 06-557 46 689 ( tevens WhatsApp)
e-mail; willem.h.kloos@ziggo.nl