KNLTB Voorjaarscompetitie uitgesteld

De verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben ook gevolgen voor de KNLTB Voorjaarscompetitie.

De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei. Dit heeft de Bond vandaag laten weten.

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Ze houden zich hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

De KNLTB Voorjaarscompetitie voor senioren en junioren start met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1, 2, 3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken.

Zodra vanuit het RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, informeren wij hierover en worden de speeldata zo snel mogelijk aangepast op MijnKNLTB.

Tennis en het coronavirus

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan.

De maatregelen gaan 15 maart 18.00 uur in en gelden t/m 6 april.

Alle activiteiten staken

De KNLTB roept daarom alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen.

Tennisclub Usquert geeft gevolg aan deze oproep.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. De KNLTB zal zich de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan.

Het bestuur TC Usquert

Start Voorjaarscompetitie 2020

Op 5 maart is de competitie-indeling bekendgemaakt. Over precies een maand start de KNLTB Voorjaarscompetitie, de grootste tenniscompetitie van Europa. Dit jaar doen er ruim 31.000 teams van 1600 verenigingen mee aan wat velen beschouwen als, de mooiste periode van het tennisseizoen.

TC Usquert doet mee met 1 damesteam bestaande uit Hanneke Flikkema, Anne Haalboom, Karen Hansems, Roelien Werkman, Gerrie Flikkema en Jeanet Woldring.

Dit team speelt in de Regiocompetitie Noordoost Voorjaar 2020 Dames Dubbel 1e klasse (!) op de donderdagochtend: 3x thuis en 3x uit.

De competitie start voor ons team op donderdag 16 april en eindigt op 4 juni.

Bij de jeugd was helaas opnieuw onvoldoende belangstelling. Het bestuur hoopt nog steeds dat we het volgende seizoen wel een jeugdteam enthousiast kunnen krijgen. 

Najaarscompetitie 2019

De indeling voor de KNLTB Najaarscompetitie 2019 is vandaag bekendgemaakt.

TC Usquert doet mee met één damesteam in dezelfde samenstelling als de Voorjaarscompetitie waar zij kampioen geworden zijn.

Het team bestaat uit Hanneke Flikkema, Gerrie Flikkema, Karen Hansems, Roelien Werkman, Anne Haalboom en Jeanet Woldring.

Grote deelname

Volgens de Bond wordt de Najaarscompetitie steeds populairder. Dit jaar doen er maar liefst 21.023 teams mee, waarvan 14.444 teams aan de Najaarscompetitie Landelijk, 2577 teams aan de Junioren Competitie en 4002 teams aan de Kia Tenniskids competitie (Rode, Oranje en Groene competitie). Dat zijn in totaal ruim duizend teams meer dan in 2018.

Geen jeugdteam

Helaas heeft het bestuur geen jeugdteam op de been kunnen krijgen, wellicht volgend jaar.

Indeling

Het damesteam speelt tegen Mentheda1 en 2, De Kalkwijck 1, Nohn 1, Schipborg 1 en Haren 2. 

De competitie start op donderdag 12 september 2019 en de eerste wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Mentheda 1. Publiek is van harte welkom!

Tussenstand 3 oktober 2019

Tussenstand 17 oktober 2019

Eindstand

Op 24 oktober won het damesteam met 3-1 van Nohn waardoor wij met 22 punten op de eerste plaats zijn geëindigd. Wederom kampioen!

Jeanet Woldring, verenigingscompetitieleider

Start zomeravondcompetitie 2019

De indeling van de zomeravondcompetitie 2019 is bekend.

Wat houdt de zomeravondcompetitie in?

De regionale* zomeravondcompetitie is bedoeld voor de recreatieve speler, die niet meedoet aan een andere competitie. Met recreatieve spelers worden spelers bedoeld met de speelsterktes 9 en 8.

Hoeveel en welke partijen worden gespeeld?

Een team bestaat minimaal uit 2 dames en 2 heren. Je speelt 6 wedstrijden waarvan 3 thuis. Tegenstanders zijn de verenigingen uit Noordoost-Groningen.

Per avond worden 4 partijen van 45 minuten gespeeld: 2 mix, 1 dames- en 1 herendubbel. Er wordt gespeeld op door-de-weekse avonden in mei en juni. Bij Usquert op de woensdag avond tussen 19.00 en 21.00 uur.

Ons team bestaande uit Anne Haalboom, Saskia van Ham, Addo van der Eijck en Hans Hol speelt de volgende partijen:

  • Donderdag 9 mei:     LEO 4 – Usquert 1 te Loppersum
  • Woensdag 15 mei:   Usquert 1 – Mentheda 3 te Usquert
  • Woensdag 22 mei:   Usquert 1 – Odivia 2 te Usquert
  • Woensdag 29 mei:   Usquert 1 – LEO 4 te Usquert
  • Donderdag 30 mei:  Mentheda 3 – Usquert 1 te Middelstum
  • Vrijdag 7 juni:              Odivia 2 – Usquert 1 te Eenrum

De thuiswedstrijden beginnen om 19.00 uur.

De zomeravondcompetitie is altijd de moeite waard om als toeschouwer bij aanwezig te zijn: gezellige sfeer op de baan, leuke partijen, lekkere koffie en een plezierige nazit. Een aanrader dus op de woensdagavond!

*niet te verwarren met de Zomeravondcompetitie van de KNLTB

Damesteam na 3 wedstrijden bovenaan

Het damesteam dat meedoet aan de KNLTB voorjaarscompetitie staat na 3 wedstrijden aan kop!

De eerste wedstrijd tegen de Woldmeppers uit Harkstede verloren alleen Anne en Karen hun partij; de 3 andere partijen werden gewonnen.

Thuis, tegen De Stirum uit Hoogezand, vierden we onder prachtige weersomstandigheden de tweede overwinning met 4-0.

In Leek versloegen we afgelopen donderdag Nienoord onder eveneens gunstige weersomstandigheden. 

Al met al staan we met 11 punten bovenaan.  Wijchelsheim en Mentheda staan met 8 punten op een gedeelde tweede plaats.

We zien de Middelstummers  op 9 mei dan ook vol vertrouwen tegemoet. Publiek is zeer welkom! 

Onze 1e wedstrijddag te Harkstede voor winddoek Gaslicht.com. V.l.n.r. Jeanet-Gerrie-Karen-Hanneke-Anne. Roelien ontbreekt wegens handoperatie. Hopelijk speelt ze binnenkort weer mee!

Indeling KNLTB Voorjaarscompetitie bekend

De KNLTB heeft de indeling van de Voorjaarscompetitie bekend gemaakt.

TC Usquert doet mee met 1 damesteam bestaande uit Hanneke Flikkema, Anne Haalboom, Karen Hansems, Roelien Werkman, Gerrie Flikkema en Jeanet Woldring.

Dit team speelt in de Regiocompetitie Noordoost Voorjaar 2019 Dames Dubbel 2e klasse op de donderdagochtend: 4x thuis en 3x uit.

De competitie start op donderdag 11 april en eindigt op 6 juni.

Bij de jeugd was helaas onvoldoende belangstelling. Het bestuur hoopt dat we het volgende seizoen wel een jeugdteam enthousiast kunnen krijgen. 

Rabobank Clubkas Campagne

Ben je lid van Rabobank Noord-Groningen? Het zou fantastisch zijn als jij en je familie, vrienden en kennissen hun stem geven aan TC Usquert tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

Wie mogen er stemmen?

Ben je voor 11 januari 2019 lid geworden van Rabobank Noord-Groningen (kost niets!) dan kun je je stem uitbrengen. Alle leden krijgen op 12 februari een stemkaart met unieke stemcode toegestuurd per post en kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete clubs van 12 februari t/m 28 februari.

Je stem is ‘goud geld’ waard: wij besteden het aan tennisactiviteiten voor de jeugd!

Voorjaarscompetitie 2019

De winter moet nog beginnen, maar de KNLTB voorjaarscompetitie staat alweer voor de deur! Op deze pagina vind je alle informatie, zoals speeldata, aanbod en aanmelden van je team.

Voorjaarscompetitie 2019:

De KNLTB heeft de competitiesoorten van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd.  Dat betekent dat er verschillende competitiesoorten zijn samengevoegd en dat het aanbod is teruggebracht van ruim 300 naar circa 90 soorten. Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd.

Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het competitieaanbod voor jou gaat betekenen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen:
– Minder niveauverschillen binnen de poules;
– Kortere reisafstanden;
– Meer variatie in tegenstanders.

Klik hier voor het competitieaanbod 2019 in Groningen en Drenthe of ga naar www.knltb.nl/competitiezoeker en vul hier de naam van jouw vereniging voor het competitieaanbod in jouw regio.

Wanneer? in totaal 7 speeldagen van begin april tot begin juni

Bij wie en tot wanneer kan ik mijn team aanmelden?  
Bij Jeanet Woldring (VCL) tot 2 januari 2019. Niet alleen senioren maar ook jeugdleden.

Wij zouden het heel leuk vinden als TC Usquert weer een of twee jeugdteams aan kan melden! 

Jeugdtennis 2019

Om nóg meer kinderen wedstrijden te laten spelen gaat de KNLTB in 2019 het wedstrijdaanbod voor de jeugd verbeteren en versimpelen. Ook laten ze het beter aansluiten op de wensen van de jeugd en hun ouders. Tot slot maken ze het allemaal een stuk overzichtelijker.

Op deze pagina vind je meer informatie over de veranderingen van de Rode en Oranje competitie  en Junioren competitie (voorheen Gele competitie). 

Anne Haalboom, onze jeugdbegeleidster en/of onze trainer Willem Kloos kan je er nog veel meer over vertellen.